Autor: | Dita |
Datum přidání | 31.05.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 35 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 3,99 g | 5,19 g | 5,70 g | 373,42 kJ (89 kcal) |
celkově | 15,94 g | 20,77 g | 22,81 g | 1 493,66 kJ (357 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
V hrnci rozpustíme trochu másla a opražíme na hrubo očištěnou mrkvičku s petrželí. Zaprášíme lehce rýžovou moukou, přidáme vajíčko a vše ještě lehce osmahneme. Musíme stále míchat. Polévku zalijeme vodou, ochutíme solí, kmínem a bujónem. Polévku lehce povaříme. Jako poslední přidáme čerstvý nasekaný libeček a šnytlík.
Tak zase se povedlo, mňam. Opět bez bujonu :-) Už jsem tu vyzkoušela spoustu receptů a ještě mě nic nezklamalo :-)
vyborna polievka, ponuka variacie ...
Ještě jsem pro větší sytost kvůli dětem přidala písmenka, ale i bez toho by byla polívka výborná :-)
Přidat komentář