Autor: | neznámý |
Datum přidání | 05.11.2012 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
30 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 8 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Biotrend Bio citróny
Bio citróny, odrůda: Primofiore, kategorie: 5, jakost: 1
Uvetta Sultanina
Rozinky, bezlepkové, bio.
Rozinky Suntree
Rozinky, nesířené - sušené ovoce
Skořice mletá Mikado
Skořice, mletá
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 4,90 g | 50,01 g | 4,59 g | 1 070,34 kJ (256 kcal) |
celkově | 39,22 g | 400,11 g | 36,75 g | 8 562,73 kJ (2045 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Rozinky si namočíme do vody. Mouku nasypeme do misky, přidáme cukry, kypřící prášek, citrónovou šťávu a nastrouháme kousek másla. Postupně, jak zpracováváme suroviny v těsto, přidáváme po malých částech vodu. Formu na koláč vyložíme pečícím papírem. Vyválené těsto přemístíme do formy a prsty jej hrneme až do krajů - vytvoříme asi centimetrové okraje. Necháme asi čtvrt hodiny odpočinout. Mezitím si oloupeme jablka. Zbavíme je jádřinců a nakrájíme na plátky. Těsto posypeme rozinkami, rozmístíme plátky jablek, posypeme skořicí a pokapeme citrónovou šťávou. Pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů asi půl hodiny.
Rychlé a moc dobré. Koláč nestačil ani vystydnout, ihned se po něm zaprášilo:-)Děkuji za bezva recept.
Přidat komentář