Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Jablkový moučník s javorovým sirupem bez tuku
Autor: neznámý
Datum přidání 26.02.2012
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 25 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 1/2 hrníčku špaldové mouky
  • 1/2 hrníčku kokosu + na posypání
  • 1/2 hrníčku cca vody
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • 2 vejce
  • 1 jablko
  • 1 hrst rozinek
  • 1 kypřící prášek do pečiva

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 5,93 g 38,42 g 10,52 g 1 128,99 kJ (270 kcal)
celkově 59,29 g 384,16 g 105,21 g 11 289,93 kJ (2696 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Jablko omyjeme, zbavíme jádřince a nastrouháme i se slupkou nahrubo. Vejce rozšleháme do pěny. Přidáme špaldovou mouku, kokos, rozinky, kypřící prášek, nastrouhané jablko a javorový sirup. Za stálého míchání opatrně přiléváme vodu, dokud nám nevznikne moučníkové těsto. Hustota těsta by neměla být nějak řídká ani příliš hustá. Podle potřeby případně zahustíme špaldovou moukou nebo rozředíme vodou. Pekáček menších rozměrů vylijeme vodou a vysypeme opět špaldovou moukou. Na to ještě rovnoměrně nasypeme slabou vrstvu kokosu. Přelijeme těsto a rozprostřeme. Pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

carme | 26.02.2012 - 13:51
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Mňam. Budu péct častěji. A ještě jednou mňam. Moučník byl hned pryč.

eviant@ | 26.02.2012 - 13:51
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nejnovější články

Bude úspěch nebo rozčarování?

Některé pobuřuje, některé děsí a někdo je velmi spokojený... O čem, že je to…

16.10. byl SVĚTOVÝ DEN VÝŽIVY

Světový den výživy připomíná právo na kvalitní jídlo pro všechny bez rozdílu.

Monitoring dietární expozice roku 2024

Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ČR ve vztahu k životnímu…

Další zajímavé recepty