Autor: | neznámý |
Datum přidání | 26.02.2012 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
15 min |
Doba vaření: | 25 min |
Počet porcí: | 10 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Uvetta Sultanina
Rozinky, bezlepkové, bio.
Rozinky Suntree
Rozinky, nesířené - sušené ovoce
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 5,93 g | 38,42 g | 10,52 g | 1 128,99 kJ (270 kcal) |
celkově | 59,29 g | 384,16 g | 105,21 g | 11 289,93 kJ (2696 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Jablko omyjeme, zbavíme jádřince a nastrouháme i se slupkou nahrubo. Vejce rozšleháme do pěny. Přidáme špaldovou mouku, kokos, rozinky, kypřící prášek, nastrouhané jablko a javorový sirup. Za stálého míchání opatrně přiléváme vodu, dokud nám nevznikne moučníkové těsto. Hustota těsta by neměla být nějak řídká ani příliš hustá. Podle potřeby případně zahustíme špaldovou moukou nebo rozředíme vodou. Pekáček menších rozměrů vylijeme vodou a vysypeme opět špaldovou moukou. Na to ještě rovnoměrně nasypeme slabou vrstvu kokosu. Přelijeme těsto a rozprostřeme. Pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut.
Mňam. Budu péct častěji. A ještě jednou mňam. Moučník byl hned pryč.
Přidat komentář