Autor: | flybee |
Datum přidání | 20.12.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
20 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 6 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Zeleninový vývar Brodo vegetale
Nasekaná čerstvá zelenina s hustou konzistencí.
Sůl jemnozrnná Trapani Sale
Z přírodní rezervace poblíž Trapani (Sicílie).
Sůl hrubozrnná Trapani Sale
Z přírodní rezervace poblíž Trapani (Sicílie).
Zeleninový vývar
Čirý zeleninový vývar. Sterilováno.
Zeleninový vývar pálivý
Čirý zeleninový vývar. Sterilováno.
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 21,04 g | 26,34 g | 12,35 g | 1 424,12 kJ (340 kcal) |
celkově | 126,27 g | 158,02 g | 74,13 g | 8 544,69 kJ (2041 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Houby namočíme na hodinu do vody a poté 10 minut povaříme s troškou kmínu. Vyprané jáhly a pohankové kroupy zalijeme litrem vývaru či vody, přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme na mírném ohni asi 15 minut. Cibuli zvolna opékáme na sádle nebo na olivovém oleji se solí asi 15 minut doměkka. Postupně přidáme i všechno koření a scezené houby. Vypneme vařič a přimícháme uvařené jáhly s pohankou a půlkou nastrouhaného sýru. Vše trochu rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Dochutíme pepřem, případně solí, a vmícháme petrželku či pažitku. Dáme do vymaštěné zapékací misky a vše posypeme zbylým sýrem. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut. Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou, řeřichou nebo polníčkem. Nejlépe se k nákypu hodí kysaná zelenina.
Přidat komentář