Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Jahelno-pohankový nákyp s houbami
Autor: flybee
Datum přidání 20.12.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 4 velké hrsti sušených hub (cca 40–50 g)
  • 150 g bio jáhel
  • 150 g pohankových bio krup, loupaných
  • 1 litr zeleninového vývaru nebo vody
  • 3 červené cibule (silná půlkolečka)
  • olivový olej
  • 3–4 lžičky mořské soli
  • 3 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžička mletého sušeného zázvoru
  • 3 lžičky majoránky
  • 200 g parmazánu nebo bio eidamu
  • 5 stroužků česneku
  • čerstvě mletý pepř
  • hrst petrželky či pažitky

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 21,04 g 26,34 g 12,35 g 1 424,12 kJ (340 kcal)
celkově 126,27 g 158,02 g 74,13 g 8 544,69 kJ (2041 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Houby namočíme na hodinu do vody a poté 10 minut povaříme s troškou kmínu. Vyprané jáhly a pohankové kroupy zalijeme litrem vývaru či vody, přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme na mírném ohni asi 15 minut. Cibuli zvolna opékáme na sádle nebo na olivovém oleji se solí asi 15 minut doměkka. Postupně přidáme i všechno koření a scezené houby. Vypneme vařič a přimícháme uvařené jáhly s pohankou a půlkou nastrouhaného sýru. Vše trochu rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Dochutíme pepřem, případně solí, a vmícháme petrželku či pažitku. Dáme do vymaštěné zapékací misky a vše posypeme zbylým sýrem. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut. Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou, řeřichou nebo polníčkem. Nejlépe se k nákypu hodí kysaná zelenina.  


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Bude úspěch nebo rozčarování?

Některé pobuřuje, některé děsí a někdo je velmi spokojený... O čem, že je to…

16.10. byl SVĚTOVÝ DEN VÝŽIVY

Světový den výživy připomíná právo na kvalitní jídlo pro všechny bez rozdílu.

Monitoring dietární expozice roku 2024

Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ČR ve vztahu k životnímu…

Další zajímavé recepty