Autor: | flybee |
Datum přidání | 10.12.2011 |
Druh receptu | Svačina, Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
30 min |
Doba vaření: | 45 min |
Počet porcí: | 10 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Na korpus:
Na náplň:
Poleva:
Edelbitter 85%
BIO hořká čokoláda 85% kakaa.
Tesco Finest Ecuadorian 74% Dark Chocolate
Hořká čokoláda. Kakaová sušina nejméně 74%.
Tradiční české máslo
Máslo
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Olešnický tvaroh jemný
Olešnický tvaroh jemný. Sušina 23%, tuk 2%.
Pšeničná múka celozrnná špeciál - stredná
Pšeničná mouka celozrnná
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Almond Original alpro
Mandlový nápoj, zdroj vápníku a vitamínů.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 13,46 g | 39,64 g | 31,84 g | 2 075,61 kJ (496 kcal) |
celkově | 134,57 g | 396,42 g | 318,45 g | 20 756,07 kJ (4957 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Z prosáté mouky, prášku do pečiva, másla, cukru a vejce vypracujeme vláčné těsto. Necháme chvilku odpočinout.Mezitím si připravíme náplň. Ve vyšší misce smícháme teplé mandlové mléko s palmovým cukrem, aby se pěkně rozpustil. Přimícháme puding a důkladně vyšleháme. Směs přilijeme k utřenému tvarohu s vejcem a olejem a mixérem vytvoříme hladký tvarohový krém.Těsto namačkáme do dortové formy (průměru 26 cm) a uděláme vyšší okraje (kvůli polevě). Vylijeme tvarohovou náplní a pečeme v troubě 45 minut při 170 stupních.Po vyjmutí z trouby necháme koláč chladnout a připravíme si polevu. Čokoládu a tuk (50 g) rozpustíme ve vodní lázni a přidáme 2 lžíce horké vody. Čokoládovou polevu dobře rozmícháme. Poleva zhoustne a ztmavne.Ozdobíme polovinu a stejný postup opakujeme pro jiný druh čokolády.Cheesecake necháme minimálně 2 hodiny chladnout v lednici.
Do tvarohové náplně používám méně cukru, protože světlá čokoláda je velmi sladká a jako poleva chuť tvarohu hezky doplňuje. Kdo má rád hodně sladké, nemusí cukrem šetřit a klidně ještě 1-2 lžíce přidat.
Nádhera.
Ježiši to vypadá nádherně. Nemohla bych se k vám nastěhovat. Mňam.
Vypadá opravdu hezky, jen se zeptám, to takto pěkně rozprostřete tu polevu jen lžící nebo máte nějaký fígl, aby to vytvořilo to jin a jang?
Patlala jsem to lžící, ale šlo to docela dobře. Ještě jsem třetinu mouky nahradila pohankovou a mělo to hodně dobrou chuť. Alespoň už mi doma nevylízávají jen tvaroh, ale jedí i to těsto :)
Přidat komentář