Autor: | flybee |
Datum přidání | 27.12.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
45 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Mák mletý 100 %
Olejnatá semena loupaná.
Hrášek Nowaco
Hluboce zmrazený
Rajčata Cherry červená
Kulatá. Jakost I.
1. Cibuli smažte asi dvacet minut; občas ji promíchejte. Přisypte všechno koření a ještě minutu smažte. Poté přidejte rajčata nebo protlak a povařte, dokud omáčka nezhoustne. Vlijte do ní dva hrnky vody, omáčku rozmixujte a povařte tak dvě minuty, aby pěkně zhoustla. Pokud ji nechcete mixovat, ještě ji pomalu vařte asi deset minut – získá tak správně hustou konzistenci. 2. Rozmrazený hrášek rozmixujte, osolte a přidejte mouku i mák. Směs rozdělte na 12 kousků a ty vytvarujte tak, aby připomínaly vyšší karbanátky. 3. Rozehřejte olej a zelené kofty na něm pomalu a pečlivě po obou stranách osmažte. 4. Kofty podávejte s hustou omáčkou plnou koření a plackami čapátí; hodí se ale i rýže nebo brambory.
Přidat komentář