Autor: | Alča |
Datum přidání | 18.11.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
20 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 8 ks |
Přibližná cena: | 70 Kč |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Olešnický tvaroh jemný
Olešnický tvaroh jemný. Sušina 23%, tuk 2%.
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Jáhly 2-3 spaříme horkou vodou, zcedíme a dáme vařit do mléka. Až změknou, přidáme trochu cukru a necháme vychladnout. V druhém hrnci uvaříme 4 větší brambory ve slupce, necháme také vychladnout. Potom brambory oloupeme, na jemnou nastrouháme. K bramborům přidáme jáhly, 2 žloutky, lžíci másla, hrubou mouku s dětskou krupicí. Nakonec opatrně vmícháme ze dvou bílků vyšlehaný sníh. Rukama namočenýma ve vodě tvoříme knedlíčky, které vaříme v osolené vodě. Podáváme např. s tvarohem a marmeládou, povidly nebo mákem.
Myslím, že se nechám podobnou verzí inspirovat, jen to asi udělám víc nasladko:-) vypadá to moc dobře.
Přidat komentář