Autor: | Alča |
Datum přidání | 18.11.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
20 min |
Doba vaření: | 60 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | 80 Kč |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 9,33 g | 57,94 g | 6,99 g | 1 345,83 kJ (321 kcal) |
celkově | 37,34 g | 231,75 g | 27,97 g | 5 383,30 kJ (1286 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nejprve několikrát spaříme jáhly. Zcedíme a dáme uvařit do mléka. Až jsou měkké, osladíme, trochu osolíme a část dáme do vymazané zapékací mísy. Proložíme okapaným zavařeným ovocem nebo nastrouhanými proslazenými jablky, přidáme další vrstvu jáhel, ovoce a nakonec jáhly. Na ty můžeme položit hoblinky másla a zapéct v troubě.
Můžeme dochutit mletou skořicí, popř. strouhanou citronovou kůrou.
výborné, místo cukru jsem dala sirup z agáve, dělala jsem variantu z čerstvých jablek, skořice, rozinky...
Přidat komentář