Autor: | Alča |
Datum přidání | 18.11.2011 |
Druh receptu | Oběd |
Doba přípravy surovin: |
30 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | 80 Kč |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Kokosový olej BIO RAW
Jedlý rostlinný olej jednodruhový.
BIO Kokosöl nativ
Bio olej kokosový
Concentrato di Pomodoro
Rajčatová pasta. Sterilováno
Rajčatový protlak albert Quality
Rajčatový protlak zahuštěný. Pasterováno. Na 100 g protlaku bylo…
Rajčata Cherry červená
Kulatá. Jakost I.
Vepřová šunka pro děti nejvyšší jakosti
Masný výrobek tepelně opracovaný. Šunka nejvyšší kvality.
Šunka od kosti nejvyšší jakosti
Masný výrobek tepelně opracovaný. 97% masa
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 26,51 g | 25,79 g | 19,42 g | 1 628,36 kJ (389 kcal) |
celkově | 106,03 g | 103,15 g | 77,66 g | 6 513,45 kJ (1556 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Na trošce kokosového osmahneme cibuli, prolisovaný česnek, přidáme nastrouhaný celer a mrkev a zalijeme mlékem. Pak vmícháme nakrájenou šunku, osolíme a vmícháme nakrájená oloupaná rajčata, rajčatový protlak a zvolna dusíme. Do máslem jemně vymazané zapékací mísy dáváme střídavě vrstvu uvařených lasagní, bešamelu a šunkové směsi. Poslední vrstvu tvoří šunková směs, kterou posypeme nastrouhaným sýrem. Zapékáme v předehřáté troubě.
Tak jsem vyzkoušela tyto lasagne a jsou moc dobré, jen teda ale je tu zmatečný seznam surovin a také postup trošku. V rozpise surovin nejsou vypsané suroviny na bešamel, jak mám asi spočítat na bešamel, kolik čeho, aby to dalo 250g? Tak jsem nejdřív myslela, že je myšleno to s tou šunkou, ale pak se píše v postupu, střídejte šunkovou směs s bešamelem. A píše se v postupu o mléku na tu směs, ale ne zase v surovinách, takže nakonec kolik toho mléka jsem měla dát? Nevím, dala jsem ho nejdřív, těch 250ml, když jsem si původně myslela, že je to v seznamu špatně uvedeno, místo mléka ten bešamel, tak jsem se řídila tím, ale v postupu to tak nebylo. tak jsem tedy nakonec ten bešamel udělala podle návodu na obale od lasagní. Celé jsem tu dávku zdvojnásobila a i přesto, my vyšly lasagne na necelý balíček, zajímavé ?:-) ale chuťově to bylo moc dobré. mrkev a celer, jak jsem zvyklá, tak jsem nakrájela na kostky, a pak až později, jsem zjistila, že to mělo být nastrouhané, no to je jen takový malý detail ;-) Už tenhle recept ale dělat nebudu, kvůli tomu bešamelu, že nevím, kolik čeho do bešamelu dát, jakou gramáž.
Moje první lasagnová premiéra, vzhledově možná bídnější, ale moooc dobré:-)
Přidat komentář