Autor: | neznámý |
Datum přidání | 28.11.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 10 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Dýně:
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Paprika sladká mletá Vitana
Paprika sladká mletá
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 1,61 g | 9,49 g | 4,30 g | 334,57 kJ (80 kcal) |
celkově | 16,15 g | 94,89 g | 43,05 g | 3 345,65 kJ (799 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Jáhly několikrát propereme horkou vodou, přesypeme do hrnce a zalijeme 2 hrníčky vody. Uvaříme doměkka (spíše lehce rozvaříme, aby nám držely pohromadě). Na troše oleji zesklovatíme cibulku, přidáme jarní cibulku a na hrubo nastrouhanou mrkev. Do misky nasypeme uvařené jáhly, ještě teplé, lépe se s nimi pracuje. Vmícháme osmahnutou mrkev s cibulí a okořeníme. Plech vyložíme pečícím papírem. Do formičky libovolného tvaru lžicí napěchujeme jáhlovou směs, hodně umačkáme a přemístíme na plech. Jáhlové placičky pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 15 minut.Dýní omyjeme, zbavíme jadérek a oloupeme. Pokrájíme na měsíčky. Dýni loupejte a krájejte s opatrností, lehce se můžete nožem zranit. Měsíčky potřeme olivovým olejem, mírně osolíme a posypeme provensálským kořením. Pečeme v troubě na 190°C asi 20 minut.
Přidat komentář