Autor: | neznámý |
Datum přidání | 19.01.2012 |
Druh receptu | Oběd |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 50 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Rýžový drink mandlový
Rýžový drink mandlový mini s brčkem. Bezlepkový.
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Skořice mletá Mikado
Skořice, mletá
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 8,68 g | 47,59 g | 11,54 g | 1 345,75 kJ (321 kcal) |
celkově | 34,71 g | 190,38 g | 46,15 g | 5 383,00 kJ (1286 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Jáhly propláchneme horkou vodou, nasypeme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme na mírném ohni do změknutí 15-20 minut. Na jeden díl jáhel jsou potřeba necelé 2,5 dílů mléka. Při vaření jáhly mícháme, aby se nezačaly připalovat. Je-li potřeba, přilijeme ještě mléko. Mezitím oddělíme žloutky od bílků. Uvařené jáhly přesypeme do zapékací mísy, vmícháme žloutky, osladíme medem. Dále přidáme půlky švestek (vypeckované) a skořici. Důkladně promícháme. Navrch poklademe několik plátků másla a dáme péct do předehřáté trouby na 200 stupňů. Po 20 minutách vytáhneme z trouby, potřeme vyšlehaným sněhem z bílku a dáme péct do zezlátnutí.
Do jáhlového nákypu můžeme vmíchat ještě rozinky, slunečnicová semínka nebo vlašské oříšky.
Četl jste vůbec postup u receptu? máte to tam napsané. Teď jsem si teprve přečetla postup a všimla si, že tam máte napsanou i míru v jakém množství vařit.
A ty jáhly se nemíchají..??
ano, je to jako s rýží, jeden hrníček jáhel, dva hrníčky mléka (vody), jen bych toho mléka jelikož se to bude péct, dala trochu více. Na dva hrníčky jáhel bych dala 2 a půl mléka a hlídala bych to a podle potřeby bych když tak během pečení ještě dolila.
takže dílů znamená jako kolik hrníčků toho mléka nebo vody..??
Na jednu porci jáhel používám 2 dílky vody, zkusila bych to takto, možná bych přidala o trochu více, něco se vypaří a jáhly jsou hodně savé. Když chci totiž kaši z jáhel na 1 dílek používám 5 dílku vody. A když chci pudingovou konzistenci 4 dílky vody.
kolik tam má být toho mléka.??
Jáhlový nákyp mám moooooc ráda....
Přidat komentář