Autor: | neznámý |
Datum přidání | 09.07.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
30 min |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 3 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Na posypání:
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Mák mletý 100 %
Olejnatá semena loupaná.
Farina Senza Glutine Kukuřičná mouka
Kukuřičná mouka, bezlepková, BIO.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 6,41 g | 43,93 g | 12,65 g | 1 303,90 kJ (311 kcal) |
celkově | 19,23 g | 131,78 g | 37,94 g | 3 911,70 kJ (934 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Jáhly několikrát spaříme v horké vodě a poté uvaříme podle návodu uvedeném na obale. Uvařené jáhly v misce smícháme s pudingovým práškem, solí a kukuřičnou moukou. Podle potřeby přilijeme vodu a zpracujeme v těsto. Dále vytvarujeme šišky, které vaříme ve vroucí osolené vodě. Jakmile nám šišky vyplavou ihned je vytáhneme. Šišky servírujeme na talíř a podle chuti posypeme mákem a karobem, pokapeme javorovým sirupem a máslem.
I už v hotových šiškách jsou stále celkem dost cítit jáhly
Hned jsem vyzkoušela a dopadlo to na 1! Opravdu vynkající, nikdy by mě tahle kombinace nenapadla:)
Lahoda. S karobem, mákem, trochu máslíčka a třtinového cukru, fakt lahoda.
Dnes jsem jako náhradní variantu oběda udělala a dcerce to moc chutnalo, jen jsem zapomněla na ten karob :-)))
Sladké obědy mám sice minimálně, ale tohle rozhodně stálo za vyzkoušení! Jenom se pokusím vymyslet slanou modifikaci. :)
Včera jsem si uvařila na oběd a pochutnala jsem si. Osmahla si k tomu nasucho strouhanku, protože mák nejím a s medem to byla opravdu paráda :-)
Přidat komentář