Autor: | neznámý |
Datum přidání | 30.10.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
15 min |
Doba vaření: | 35 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 9,15 g | 51,63 g | 5,09 g | 1 254,38 kJ (300 kcal) |
celkově | 36,61 g | 206,52 g | 20,36 g | 5 017,53 kJ (1198 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Kroupy propereme a namočíme přes noc, druhý den uvaříme s troškou soli. Po 10 minutách vmícháme na malé kousky pokrájený tempeh. Brambory oškrábeme, omyjeme a pokrájíme na kostičky. V jiném hrnci proprané a lehce osolené s kmínem je uvaříme doměkka. Dále si na olivovém oleji na mírném ohni pozvolna osmahneme cibulku, přidáme na plátky pokrájené žampióny, mírně podlijeme a podusíme pod pokličkou. Scezené brambory párkrát promačkáme, tak aby nám zůstaly kousky brambor (ne na kaši) a vmícháme osmahnutou cibulku s žampióny. Bramborovou směs přesypeme ke kroupám, dobře promícháme a můžeme podávat.
Přidat komentář