Autor: | neznámý |
Datum přidání | 18.07.2010 |
Druh receptu | Svačina, Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 35 min |
Počet porcí: | 6 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Skořicový cukr
Cukr bílý krupice s přísadou skořice.
Lískové ořechy
Skořápkové plody loupané
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 9,32 g | 45,80 g | 27,65 g | 1 923,47 kJ (459 kcal) |
celkově | 55,94 g | 274,82 g | 165,90 g | 11 540,80 kJ (2756 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Jáhly promícháme se špetkou solí, zalijeme vodou a dáme vařit. Jablko i hrušku omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na malé kousky. Po deseti minutách vaření přimícháme k jáhlům ovoce, vlašské ořechy, kokos a vaříme doměkka. Podáváme sypané skořicovým cukrem.
Můžeme přidat i lesní ovoce (jahody, borůvky, maliny,..)
Super
Myslím že na začátku přípravy by bylo vhodné dodat,že jáhly by se měli dobře propláchnout,aby nebyli hořké ?.Jinak super recept,zvlášť v zimě.
výborný dezert pro alergiky
Co dodat prostě vynikající!! I za studena moc dobré.
Přidat komentář