Autor: | Martin Vozka |
Datum přidání | 23.09.2014 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 20 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Concentrato di Pomodoro
Rajčatová pasta. Sterilováno
Rajčatový protlak albert Quality
Rajčatový protlak zahuštěný. Pasterováno. Na 100 g protlaku bylo…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 16,91 g | 39,24 g | 12,90 g | 1 251,10 kJ (299 kcal) |
celkově | 67,64 g | 156,97 g | 51,59 g | 5 004,40 kJ (1195 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Cibuli, rajčata a papriku nakrájíme na kostičky. Dáme do hrnce, osolíme, opepříme, přidáme tak 4 PL vegety a dáme dusit pod pokličku tak 5 min (můžeme přidat i trošku drcených feferonků). Přidáme protlak, promícháme, přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme dalších 5 min. Zkontrolujeme hustotu a dosypeme vločky tak, aby nám hustota vyhovovala (cca 10 dkg). Pozor, s vařením bude ještě houstnout. Poté vaříme do poloměkka. Odstavíme z plotny. Až poté přidáme olivový olej a důkladně promícháme. Můžeme přidat ještě najemno nasekanou zelenou petrželku (ještě před olivovým olejem).
Přidat komentář