Autor: | neznámý |
Datum přidání | 25.06.2010 |
Druh receptu | |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 90 min |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
BIO Italská sůl česneková
Jedlá česneková sůl - mletá
Sůl himalájská růžová jemná
Sůl himalájská růžová jemná
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Jogurt bílý Boni
Jogurt bílý
Bílý jogurt z Valašska
mléčný produkt
Mouka žitná chlebová
Mlýnský obilný výrobek
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Muškátový ořech celý
Muškátový ořech celý
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Omytou a očištěnou zeleninu nakrájíme na kostičky. Na kapce olivového oleje nejprve lehce zpěníme pórek, po té přidáme papriky a společně restujeme. Na závěr rozmačkáme stroužky česneku se solí a přimícháme do směsi. Vaříme za stálého míchání ještě 30 sekund a poté odstraníme z ohně. Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Vymažeme máslem zapékací misku, kterou vysypeme kukuřičnou strouhankou. Vajíčko našlehámespolečně s pažitkou, bílým jogurtem a nastrouháme špetku muškátového oříšku. Naředíme horkou vodou a zahustíme žitnou moukou, tak aby nám vzniklo vláčné těstíčkoDo zapékací misky nasypeme veškeré suroviny z pánve a tu zalijeme vajíčkovou směsí. Pečeme 30 až 40 minut, dokud se vám z vrchu nevytvoří křupavoučká kurčička.
Přidat komentář