Autor: | happy.lenulka@ |
Datum přidání | 07.02.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 13,14 g | 51,36 g | 6,27 g | 1 346,78 kJ (322 kcal) |
celkově | 26,28 g | 102,71 g | 12,53 g | 2 693,55 kJ (643 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Červenou řepu oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme 1 vejce, sůl, majoránku, prolisované stroužky česneku a nadrobno nakrájenou cibulku. Zamícháme. Teď přisypeme na jemno namleté (nebo koupené jemné) ovesné vločky - množství tolik, aby šly tvořit karbenátky a nerozpadaly se. Záleží na vodnatosti řepy (je to podobné jako u bramboráků). Hotové karbenátky pečeme v troubě na pečícím papíře.
Jako přílohu je vhodné použít brambory a k tomu ještě nějakou syrovou zeleninu. Např. opečené brambory, kysané zelí a trochu houbové čalamády.
Přidat komentář