Autor: | neznámý |
Datum přidání | 04.11.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 5 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 15,03 g | 0,70 g | 46,83 g | 2 026,32 kJ (484 kcal) |
celkově | 75,15 g | 3,51 g | 234,14 g | 10 131,61 kJ (2420 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Je dobré králíka nejprve rozporcovat, aby se nám s ním lépe pracovalo. Z králíka odstraníme hlavu a vnitřnosti (můžeme tyto části použít na polévku). Poté si oloupeme česnek, rozdrtíme jej a smíchame s olejem. Kdo chce, může králíka lehce osolit. Tuto směs ručně vmasírujeme do jednotlivých částí králíka a v tomto láku jej necháme v lednici uležet do druhého dne. Poté vložíme králíka do pekáče, podlejeme jej 2 dcl vody a zakryjeme víkem. Pečeme na 250 °C 3/4 hod, poté jednotlivé kousky otočíme a troubu ztlumíme na 200 °C a pečeme dalších 3/4 hodiny. Během celého pečení nezapomínáme každou půl hodinu kontrolovat, jak ubývá šťáva kolem králíka a v případě potřeby trochu přilejeme.
K takto upravenému králíkovi se výborně hodí jako příloha špenát a bramborové knedlíky.
Králíka máme taky rádi na česneku a ještě kupuji královskou slaninu, kterou pokrájím na nudličky a králíka s ní "prošpikuju". Při jídle je pak krásně navoněný.
Přidat komentář