Autor: | neznámý |
Datum přidání | 09.06.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
20 min |
Doba vaření: | 110 min |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Nádivka:
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Kuřecí stehna
Hluboce zmrazená, třída jakosti A
Kuřecí stehenní řízek bez kůže
Kuřecí stehno vykostěné bez kůže, hluboce zmrazené třída A
Farina Senza Glutine Kukuřičná mouka
Kukuřičná mouka, bezlepková, BIO.
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 22,06 g | 5,64 g | 21,80 g | 1 303,84 kJ (311 kcal) |
celkově | 44,12 g | 11,29 g | 43,60 g | 2 607,68 kJ (623 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Kuřecí stehna opláchneme, potřeme olivovým olejem, aby lépe koření přilnulo k masu. Jestliže ve zvoleném koření není sůl, ještě lehce osolíme. Stehna přendáme do pekáčku, podlijeme vodou zhruba do výšky 1 cm, přiklopíme víkem a pečeme na mřížce v předehřáté troubě na 180 stupňů. Během pečení párkrát poléváme a hlídáme, aby se voda nevypařila. Podle potřeby případně doléváme. Jakmile je maso měkké, pečeme už nepřikryté. Uvařenou pohanku smícháme s cibulkou, kterou jsme orestovali na másle. Přidáme prolisovaný česnek, majoránku, oregáno, osolíme a důkladně promícháme i s vajíčkem. Směs rozprostřeme na máslem vymazanou a kukuřičnou moukou vysypanou zapékací misku. Přidáme ke kuřeti do spodní části trouby zhruba půl hodiny před dopečením kuřete. Nemusíme se bát, že by se pohanka takto neupekla.
Recept vypadá velmi složitě a hlavně pracně. Ve skutečnosti to tak, ale není.
super :)
Moc dobré, jen se to dá do trouby a už se jen čeká.
Velice chutná úprava pohanky.
Přidat komentář