Autor: | neznámý |
Datum přidání | 08.01.2012 |
Druh receptu | Svačina, Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
50 min |
Doba vaření: | 25 min |
Počet porcí: | 1 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Náplň:
Olešnický tvaroh jemný
Olešnický tvaroh jemný. Sušina 23%, tuk 2%.
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Uvetta Sultanina
Rozinky, bezlepkové, bio.
Rozinky Suntree
Rozinky, nesířené - sušené ovoce
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Ovesné vločky v robotu nasekáme pomocí nožů na menší kousky (mouku). Do větší misky si nasypeme špaldovou mouku a ovesnou mouku, kterou jsme si vyrobili z ovesných vloček. Přidáme dvě špetky soli, olivový olej, droždí a vlažné mléko. Lehce promícháme, aby se nám všechny suroviny promíchaly a pospojovaly. Misku přikryjeme utěrkou a necháme v teplé místnosti nakynout (stačí cca 30 minut). Mezitím si v jiné misce smícháme máslo, vejce a třtinový cukr a vyšleháme do pěny. Dále si v talíři uděláme náplň. Všechny suroviny důkladně promícháme a dáme stranou. Do misky s moukou jakmile je těsto vykynuté, přidáme máslovo-žloutkovou hmotu a vypracujeme vláčné nelepivé těsto. Je-li potřeba podsypáváme ještě moukou, ale pozor, aby těsto nebylo pak příliš hutné až tvrdé. Plech vyložíme pečícím papírem. Vyklopíme hotové těsto a vyválíme do tvaru koláče, přičemž okraje necháme vyvýšené, aby nám náplň nevytekla. Těsto potřeme tvarohovou náplní, posypeme mandlovými vločkami a drobenkou. Tu si připravíme, tak že smícháme mouku, kokos, třtinový cukr a máslo a mezi prsty propracováváme tak dlouho dokud se nám nevytvoří "žmolky" - drobenka. Pečeme na 200 stupňů asi 25 minut.Uvedené množství je na 1 koláč
Přidat komentář