Autor: | neznámý |
Datum přidání | 26.09.2012 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 10 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | 70 Kč |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Želatina v prášku
Želatina v prášku, kuchyňská čirá
Smotanu zmiešame se třtinovým a semienkami z vanilkového lusku, medom a levanduľou. Plátky želatíny namočíme do vody na 4 minúty, pokiaľ nezačnú bobtnať. Smotanovú zmes zohrievame v hrnci, ale nesmie sa uvariť. Zo želatiny vyžmýkame vodu a pridáme do smotanovej zmesi. Zohrievame dokým sa želatina nerozpustí (vždy len zohrievame, NEVARÍME). Zmes nalejeme do nádob a necháme tuhnúť v chladničke na cca 5-6 hodín. Je dobré vystlať nádoby potravinárskou fóliou,aby išli lahšie vyklopiť.Ideme na skaramelizované oriešky a polevu. V hrnci si rozpustíme hrubší plátok masla, pridáme orechy a smažíme dokiaľ nechytia farbu. Pridáme cukor a za stáleho miešania necháme skaramelizovať. Orechy necháme vychladnúť na papieri na pečenie, na ňom sa neprilepia. Do zvyšného karamelu primiešame sladkú smotanu a varíme do zhustnutia.
Přidat komentář