Autor: | neznámý |
Datum přidání | 17.11.2013 |
Druh receptu | Svačina, Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
15 min |
Doba vaření: | 15 min |
Počet porcí: | 3 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 1,82 g | 26,75 g | 11,46 g | 921,73 kJ (220 kcal) |
celkově | 5,47 g | 80,26 g | 34,38 g | 2 765,20 kJ (660 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Propranou rýži zalijeme 2 hrníčky vody a uvaříme pod pokličkou na mírném ohni doměkka. Na dno pohárků vyskládáme ovoce. Uvařenou rýži přelijeme i se zbytkem vody do nádoby s vysokým okrajem, přisypeme kokos, osladíme javorovým sirupem a umixujeme ponorným mixérem na hladký krém. Podle potřeby ještě doředíme šťávou z kompotu. Krém by měl mít pudinkovou hustotu - po vychladnutí nám totiž ještě ztuhne, proto se nemusíme bát, že je příliš řídký. Kokosovým krémem přelijeme ovoce. Dozdobíme ovocem a posypeme karobem.
Z papírku si vystřihneme tvar například srdíčka, vložíme navrch pohárku a přes čajové sítko posypeme karobovým práškem. Poté papírek opatrně sejmeme. Plocha pod papírkem zůstane bílá a tím docílíme zdobivého efektu.
Jednoduché, rychlé a šťavnaté. Připravila jsem do zásoby jako rychlou snídani.
Přidat komentář