Autor: | neznámý |
Datum přidání | 27.12.2011 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 10 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Mouka žitná chlebová
Mlýnský obilný výrobek
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 2,19 g | 29,36 g | 9,02 g | 861,57 kJ (206 kcal) |
celkově | 21,86 g | 293,56 g | 90,21 g | 8 615,70 kJ (2058 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nejdříve si utřeme máslo a žloutek s nastrouhanou citrónovou kůrou. Přidáme mouku, třtinový cukr a vypracujeme těsto, které necháme odpočinout alespoň 2 hodiny v ledničce. Vyndané těsto ještě několikrát propracujeme, vyválíme na placku a vykrajujeme kolečka. Pečeme na 180 stupňů dorůžova asi 13 minut. Den proležená kolečka slepujeme domácím džemem nebo marmeládou. Uvedené množství je na 4 plechy.
Přidat komentář