Autor: | neznámý |
Datum přidání | 07.01.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Omáčka:
Dijonská hořčice IL Nutrimento
Dijonská hořčice, silné aroma. Bezlepková.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 20,47 g | 11,85 g | 11,49 g | 1 090,73 kJ (261 kcal) |
celkově | 40,93 g | 23,70 g | 22,98 g | 2 181,45 kJ (521 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Lososí filety omyjeme a podle chuti osolíme ze všech stran. Na rozpálené pánvi si rozpustíme máslo a lososa osmahneme po obou stranách. Med a hořčici smícháme s vodou, přidáme sojovou omáčku a přivedeme k varu. Na dně hrníčku si rozmícháme škrob s trochou vody a vlijeme do omáčky. Pár minut ještě povaříme. Na talíř servírujeme lososí filet, který pokapeme citrónovou šťávou a polijeme medovou omáčkou. Podáváme s bramborem.
Čekala jsem to lepší,asi jsem přešvihla množství škrobu :-( a i když jsem to pak ředila vodou,vyšla z toho stenjně spíš taková pasta. Zkusím to třeba příště,ale bez toho škrobu,aby vyšel jen takový sos.
Výborné!
Jojo, měl jsem a medovo-hořčicová omáčka je skutečně luxus. S lososem pokapaným citronem vynikající. Ale rozhodně by se ta omáčka hodila k dalším jídlům se slanou chuť - pokud máte rádi tuhle kombinaci jako já :-)
Výborné sice není množství vody, takže pro někoho jako pro mě to byl pokus, ale doporučuju luxus a určo nebylo poprvé a naposledy :)
Přidat komentář