Autor: | eoon@ |
Datum přidání | 18.10.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Basic Smetana na vaření
Smetana na vaření. Tuk 12%. Tepelně ošetřeno UHT záhřevem.
Smetana 12%
Smetana 12%. Obsah tuku 12%.
Gemüse Bouillon Zeleninový vývar
Zeleninový vývar, bez přídavku droždí, s 10,7% zeleniny
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 8,75 g | 26,75 g | 14,93 g | 1 093,13 kJ (261 kcal) |
celkově | 35,02 g | 106,99 g | 59,73 g | 4 372,50 kJ (1044 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nejdřív si dýni oloupeme, nakrajíme na menší kousky a osmahneme na másle, zalijeme trochou vody. Asi po 30 minutách jí dohladka mixérem rozmixujeme, přidáme zeleninový bujón, potom polévku zalijeme jednou nejlépe hustou smetanou a přidáme 5 lžic kysané smetany pro zjemnění, osolíme a vymícháme do hladka a já nechávám ještě pod pokličkou asi 5 minutek, aby polévka došla a propojily se chutě, poté vypneme a ihned podáváme. Na talíři dozdobíme smetanou a semínkama z dýně, která si dávám stranou a na nepřilnavé pánvi na sucho je pouze opražíme a přidáme k polévce.
Přidat komentář