Autor: | neznámý |
Datum přidání | 19.12.2012 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
30 min |
Doba vaření: | 15 min |
Počet porcí: | 10 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Lískové ořechy
Skořápkové plody loupané
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 5,07 g | 33,53 g | 28,31 g | 1 715,38 kJ (410 kcal) |
celkově | 50,73 g | 335,34 g | 283,14 g | 17 153,75 kJ (4097 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Celé lískové oříšky opražíme na plechu při teplotě 210°C asi 10 minut. Poté promneme v utěrce a namočíme do horké vody na půl hodiny. Ostatní suroviny smícháme. Oříšky lehce obalíme v pohankové mouce a vmícháme do těsta. Spojíme a vytvarujeme 4 válečky o průměru asi 3-4 cm. Těsto zabalíme do fólie a necháme ztuhnout v lednici přes noc. Poté válečky krájíme ostrým nožem na asi 0,5 cm tenké plátky, pokládáme na pečící papír a pečeme na 180°C asi 9-10 minut (dorůžova). Ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru. Oříšky jsou zjemnělé a jdou krásně krájet, když je těsto opravdu ztuhlé.
Naprosto vynikající, mohla jsem se po tom utlouct. :-)
Výtečné!
Přidat komentář