Autor: | flybee |
Datum přidání | 30.12.2011 |
Druh receptu | Svačina, Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
20 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 6 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Zasněžené mandle Bio
Neloupané mandle marinované v luxusní ovocné marinádě ochucené…
Mandorle Italiane
Přírodní oloupané mandle, bezlepkové, bio.
Uvetta Sultanina
Rozinky, bezlepkové, bio.
Rozinky Suntree
Rozinky, nesířené - sušené ovoce
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 5,61 g | 58,04 g | 26,24 g | 2 034,15 kJ (486 kcal) |
celkově | 33,63 g | 348,25 g | 157,46 g | 12 204,90 kJ (2915 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Mrkev oškrábeme a nastrouháme najemno. V hrnci se silnějším dnem rozehřejeme máslo a smažíme v něm mrkev asi 10 minut za častého míchání. Přidáme mléko, cukr, rozinky a mandle. Vaříme ještě 20-30 minut, dokud halva nezhoustne. Nakonec ji posypeme mletým kardamonem a můžeme podávat.
Chutově výborné, ačkoliv jsem ještě při míchání mrkve v hrnci byla poněkud skeptická. Třtinového cukru jsem měla doma jen zbyteček (60 g)a také to stačilo.
Přidat komentář