Autor: | flybee |
Datum přidání | 27.12.2011 |
Druh receptu | Oběd, Svačina, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
15 min |
Doba vaření: | 5 min |
Počet porcí: | neuvedeno |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Cizrna Horeca
Luštěnina cizrna
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Rajčata Cherry červená
Kulatá. Jakost I.
Ve velké míse smíchejte cizrnovou mouku, bílou mouku a dalších osm přísad. Pomalu přidávejte studenou vodu a co nejvíce míchejte, dokud nedostanete poměrně husté lívancové těsto. Jestliže se vám těsto zdá příliš husté, že šťáva z rajčat je zředí. Nyní vmíchejte strouhaný zázvor a kousky rajčat s paprikou. Nechte stát stranou.V pánvi o průměru 20 až 26 cm rozpusťte na středním plameni polévkovou lžíci másla. Nalijte na ni tolik směsi, abyste mohli vytvořit současně dvě placky o průměru 10 až 13 cm. Je mnohem důležitější, aby lívance byly stejnoměrně silné, než perfektně kulaté. Smažte je pomalu po obou stranách tak, aby dostaly zlatohnědou barvu a byly napěněné (asi 4 až 5 minut). Tímto způsobem spotřebujte směs a v případě potřeby přidejte do pánve více másla. Každý lívanec zastříkněte citrónovou šťávou. Podávejte horké.
Tento recept na lívance je základní, to znamená, že můžete připravit spoustu chuťových variací přidáním vařené nebo rychle se vařící zeleniny, jako jsou fazolové klíčky, strouhaná mrkev, nasekaná petržel nebo malé kostičky brambor. Z Kršnovy vegetariánské kuchařky.
Přidat komentář