Autor: | neznámý |
Datum přidání | 18.10.2010 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
60 min |
Doba vaření: | 15 min |
Počet porcí: | 10 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 3,39 g | 24,62 g | 6,15 g | 702,27 kJ (168 kcal) |
celkově | 33,89 g | 246,16 g | 61,51 g | 7 022,70 kJ (1677 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Mrkev očistíme, nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto, které necháme asi půl hodiny odležet. Z vyváleného těsta vykrajujeme různé tvary. Pečeme v mírně vyhřáté troubě na 170 stupňů přibližně 15 minut.
Obsah olivového oleje jsme upravili na 50 ml. ;) Děkujeme za upozornění.
mam dotaz k hvezdickam, prislo mi ze je tam hrozne moc toho oleje? je to mojima rukama? ale nedalo sa to ani poradne uhnist a i pri valeni z toho tekl olej takze priste ho min nebo pridat dalsi ingredience nebo to tak ma byt? diky
toho oleje sem tam nedávala tolik ca 50ml a zbytek med.I místo cukru med.A bylo to úúúžasné
Já jsem taky dala podle rad míň oleje - jen 50 ml, ale už jsem ho ničím nenahrazovala ani jsem recept nijak neupravovala. Abych se pokusila o co největší objektivitu při hodnocení. A musím říct, že hvězdičky jsou úplně průměrné, málo sladké, ničím mě nezaujaly... Pokud chcete péct, určitě doporučuji upravit recept medem, jak to udělal Tomajzlák.
Těsto se tvořilo špatně i valení nebylo snadné, ale na konec jsme to vše zdolala. Těsto jsem nechala odležet do druhého dne. Zázvor nám při pečení tak krásně provoněl domov, že už nebylo pochyb o tom že se blíží Vánoce. Recept nám chutnal, zázvor jsem dala jako koření. Na mě to je sladké tak akorát, každý má jiné chutě.
Také jsem letos tento recept vyzkoušela a souhlasím s Pavlouš. Akorát že jsem dala všeho dle receptu a opravdu to po odležení plavalo, možná pustila šťávu i mrkev, ale ve finále tím pádem padlo daleko víc mouky, s těstem se velice špatně pracovalo a chuť nakonec nijak neoslnila. Také bych více osladila...
Přidat komentář