Autor: | neznámý |
Datum přidání | 18.10.2010 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
150 min |
Doba vaření: | 20 min |
Počet porcí: | neuvedeno |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Ze surovin vypracujeme vláčné těsto, které vložíme do studené vody a necháme 2 hodiny kynout. Vykynuté těsto osušíme, vyválíme placku a vykrajujeme kolečka s dírou uprostřed. Ještě teplé lehce obalujeme v cukru smíchaný s vanilkou.
Vhodné při alergii na vejce.
u tohoto receptu jsem nebyla schopná vypracovat vláčné těsto. Asi chyba v množství mléka, 4 lžíce nestačí na zpracování 350 g mouky.
já jsem na základě předchozího hodnocení použila mléka tolik,jak jsem zvyklá z jiných kynutých receptů (na buchty).V receptu není uvedeno, jestli se postupje s droždím klasicky (t.j. kvásek) nebo se do těsta přidá bez předchozího vykynutí. Já jsem se opět držela klasiky, udělala kvásek a vše ostatní dle receptu. Už za půl hodiny mi těsto z vody spěchalo naproti, ale po hodině jsem ho už opravdu musela vyndat a zpracovat.2 hodiny by tam určitě ve zdraví nepřežilo. Výsledek mě nijak neoslnil, vypadá sice dobře, ale chuť nic moc. Navíc pokud je to v sortimentu "cukroví" (musí pár dní vydržet v krabici), tak to už vůbec nesplňuje požadavek. Chutná to jak ztvrdlá, málo ochucená buchta. Má někdo nápad, jak to vylepšit nebo jsem udělala něco špatně?
Přidat komentář