Autor: | Dany |
Datum přidání | 20.07.2012 |
Druh receptu | Snídaně, Svačina |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 12,89 g | 59,90 g | 12,88 g | 1 686,84 kJ (403 kcal) |
celkově | 51,55 g | 239,61 g | 51,52 g | 6 747,34 kJ (1611 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Dno pekáčku vysteleme na kolečka nakrájeným banánem a zasypeme rybízem. Osladíme cca 2 lžícemi medu a dáme péct na 15 minut při 200°C. Mezitím si v jedné míse smícháme všechny sypké ingredience - vločky, prášek do pečiva, špetku soli a skořici. V druhé promícháme mléko s vajíčkem a třemi lžícemi medu. Směsi promícháme dohromady a nalijeme na ovocný "korpus", který se nám mezitím upekl. Můžeme ještě ozdobit zbylým ovocem nebo kousky oříšků. Vrátíme do trouby, kterou zmírníme na 170°C a pečeme ještě zhruba 30 minut.
Vyzerá to dobre, ale neviem, či je tam potrebné dávať ten prášok do pečiva, ak nedávame múku. prášok do pečiva je určený ako prípravok, ktorý zlepšuje múku, aby upečené cesto nebolo tuhé, ale nadýchané. Ak tam múka nie je potrebný práčok o pečiva?
Já myslím, že tam nějakou funkci asi mít bude, zatím ve všech receptech na pečenou ovesnou kaši,které jsem pročítala, byl. Možná tam je proto, aby zůstala taková nadýchaná a nespekla se na ovesnou placku. Můžete zkusit i bez něho, ale nezaručuji, jak to dopadne :)
Přidat komentář