Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Pečené brambory s hlávkovým zelím
Autor: neznámý
Datum přidání 24.06.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 120 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 1/2 kg  uvařených brambor
  • 1 hrníček ovesných vloček
  • 2 rajčata
  • 300g mražené zeleniny
  • ½ hlávkového zelí
  • 115 g niva 
  • 1 lžička másla
  • 1 lžička kmínu
  • himalájská sůl podle chuti
  • směs bylinek (bazalka, kudrnatá petrželka, pažitka)
 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 19,77 g 74,02 g 10,54 g 2 054,09 kJ (491 kcal)
celkově 118,62 g 444,10 g 63,24 g 12 324,55 kJ (2944 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 230 stupňů. Řádně omyté brambory nakrájíme na tenká kolečka a přendáme na plech, který je vyložený pečícím papírem. Pečeme dozlatova. Obvykle okolo jedné hodiny, záleží na síle bramborových koleček a výkonu trouby.Na hluboké pánvi mezitím na troše másla opečeme na tence pokrájené nudličky hlávkového zelí, přidáme mraženou zeleninu, kmín, směs bylinek, ovesné vločky a osolíme. Těsně před změknutím zeleniny přidáme nivu a mícháme do té doby dokud se nerozpustí. Na závěr přimícháme na kostičky pokrájená omytá rajčata a upečené brambory. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Frodik | 24.06.2010 - 21:37
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nejnovější články

Bude úspěch nebo rozčarování?

Některé pobuřuje, některé děsí a někdo je velmi spokojený... O čem, že je to…

16.10. byl SVĚTOVÝ DEN VÝŽIVY

Světový den výživy připomíná právo na kvalitní jídlo pro všechny bez rozdílu.

Monitoring dietární expozice roku 2024

Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ČR ve vztahu k životnímu…

Další zajímavé recepty