Autor: | neznámý |
Datum přidání | 04.06.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
35 min |
Doba vaření: | 60 min |
Počet porcí: | 5 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Lněné semínko
Olejnatá semena
Paprika sladká mletá Vitana
Paprika sladká mletá
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 6,79 g | 43,22 g | 3,40 g | 1 136,45 kJ (271 kcal) |
celkově | 33,97 g | 216,11 g | 16,98 g | 5 682,23 kJ (1357 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Brambory i se slupkou důkladně očistíme, celer oloupeme a pokrájíme na tenká kolečka. Rovnoměrně rozprostřeme na máslem vymazaný plech. Bramborové a celerové plátky by se neměly navzájem moc překrývat a vytvářet silnou vrstvu. Zeleninu nemusíme předem vařit, tím šetříme nejen čas, ale i nádobí. Pečeme v předehřáté troubě na maximum. Po půl hodině pomocí lopatky promícháme hezky ode dna. Mezitím si v misce smícháme prolisovaný česnek s kořením, nasekanou pažitkou a lněným semínkem.
Lněné semínko tvoří z více jak 40% olej. Je velmi bohaté na OMEGA 3 esenciální mastné kyseliny a napomáhá k udržení čistého střeva. Lněné semínko se tedy rozhodně vyplatí zařadit do našeho jídelníčku. Aby si organismus vzal ze semínek co nejvíce, je dobré je před podáním rozemlít, nebo postačí hodně kousat.
Vyzkoušeno, výborné !
Zkusila jsem vařit dle předpisu, ještě jsem to vylepšila hruškou a chutnalo.
Přidat komentář