Autor: | neznámý |
Datum přidání | 20.04.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 10 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | 30 Kč |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Čočka červená půlená
Loupaná
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 14,80 g | 49,56 g | 5,38 g | 1 306,05 kJ (312 kcal) |
celkově | 59,19 g | 198,23 g | 21,53 g | 5 224,18 kJ (1248 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Pohanku uvaříme podle návodu. Ve vedlejším hrnci zpěníme na oleji cibulku, přidáme kari koření, hřebíček a nastrouhaný česnek. Vzniklou směs zalijeme vodou, přidáme červenou čočku a posolíme. Když čočka změkne, slijeme přebytečnou vodu. Uvařenou pohanku a čočku nasypeme do zapékací misky a promícháme. Přidáme vejce a dáme zapékat. Jakmile je vejce zapečené, můžeme podávat.
Pro vylepšení chuti můžeme přidat před zapékáním pár kapek octa.
chutné, vydatné, výživné...a pročišťující! :-)
Přidat komentář