Autor: | neznámý |
Datum přidání | 26.06.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
5 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Biotrend Bio citróny
Bio citróny, odrůda: Primofiore, kategorie: 5, jakost: 1
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 8,16 g | 41,50 g | 4,36 g | 1 104,56 kJ (264 kcal) |
celkově | 32,66 g | 165,99 g | 17,45 g | 4 418,24 kJ (1055 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Pohanku v cedníku důkladně propereme a zbavíme drobných nečistot. Nasypeme do menšího hrnce, zalijeme horkou vodou a vaříme na mírnějším ohni zhruba 8 minut. Poté hrnec zabalíme do utěrky a necháme 20 minut odstát. Podle potřeby během vaření můžeme vodu dolít nebo scedit. Fazolové lusky zalijeme horkou vodou, osolíme a necháme povařit doměkka. Na másle osmahneme cibulku, stáhneme z ohně, přimícháme fazolové lusky, uvařenou pohanku, pokapeme olejem a citrónovou šťávou.
Pohanka obsahuje mnoho důležitých látek, a proto by neměla chybět v našem jídelníčku. Obsahuje rutin, který je důležitý pro pružnost cév. Pohanka je rovněž zdrojem zinku, mědi, selenu a v neposlední řadě vlákniny. Posiluje obranyschopnost a přispívá ke snižování hladiny cholesterolu.
Jídlo bylo velmi chutné.
přidala jsem mrkev, trochu rajského protlaku, smetanu...bylo to moc dobré.
Přidat komentář