Autor: | Frodik |
Datum přidání | 27.11.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
35 min |
Doba vaření: | 25 min |
Počet porcí: | 5 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 11,98 g | 51,43 g | 7,29 g | 1 431,84 kJ (342 kcal) |
celkově | 59,88 g | 257,15 g | 36,46 g | 7 159,19 kJ (1710 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Příprava sekané z pohanky je velmi rychlá a poměrně snadná. Nejdříve začneme pohankou. Důkladně propranou pohanku uvaříme doměkka v osolené vodě. Hrnec můžeme po 5 minutách odstavit z plotny, zabalíme do utěrky a necháme tak asi 20 minut (krásně dojde). Do misky nasypeme pohanku, ovesné vločky a strouhanku. Dále přidáme vejce, osmahnutou cibulku na olivovém oleji, ochutíme kořením a prolisovaným česnekem. Promícháme a rukou pečlivě uhněteme směs. Je-li potřeba, přidáme ještě vejce a nebo doředíme vodou. Z hmoty vytvarujeme sekanou. Šišku vložíme do vymazané zapékací formy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20-30 minut.
Pohanková sekaná se hodí k bramborové kaši. Můžeme obměnit i chutě, přidat tymián nebo nastrouhat a vmíchat tofu bez příchutě. Vynikající je i s jogurtovým dresingem, teplá i studená.
jednoduché, rychlé, dietní a hlavně moc dobré:) jím to jen tak s okurkou
Dobrý nápad, chutné, rychlé. Jen si musíte vychytat dochucení (poprvé jsem málo osolila a nebylo to ono) :-)
Přidat komentář