Autor: | lanvin |
Datum přidání | 07.09.2010 |
Druh receptu | Oběd, Večeře, Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 45 min |
Počet porcí: | 6 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Olešnický tvaroh jemný
Olešnický tvaroh jemný. Sušina 23%, tuk 2%.
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 11,17 g | 60,60 g | 6,59 g | 1 416,68 kJ (338 kcal) |
celkově | 67,02 g | 363,61 g | 39,56 g | 8 500,10 kJ (2030 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Z mléka a krupice uvaříme hustou kaši a necháme ji vychladnout. Pak promícháme s vejcem, cukrem, špetkou soli a pohankovou moukou tak, aby vzniklo hladké těsto. Lžící nabíráme kousky, zabalíme do nich ovoce a vytvarujeme knedlíky. Vaříme v osolené vodě 7-10 minut. Podáváme s čepičkou z tvarohu přelité máslem a posypané cukrem.
Přidat komentář