Autor: | happy.lenulka@ |
Datum přidání | 06.02.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
30 min |
Doba vaření: | 50 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Na ozdobu:
Mozzarella
Čerstvý, nezrající sýr s obsahem sušíny 48 %.
Mozzarella uzená
Čerstvý nezrající sýr uzený přírodním kouřem (s obsahem sušiny 48 %).
Sušená rajčata ve slunečnicovém oleji s česnekem
Pasterováno.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 15,67 g | 59,92 g | 7,30 g | 1 551,43 kJ (371 kcal) |
celkově | 62,69 g | 239,68 g | 29,20 g | 6 205,73 kJ (1482 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Troubu rozehřejeme na 180°C. Vývar přivedeme k varu. Do vroucího vývaru pomalu vmícháváme polentu. Za stálého míchání vaříme 3 min. Poté odstavíme z ohně a vmícháme nastrouhaný sýr, pepř, sůl. Hotovou polentovou kaši nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a rozetřeme. Takto dáme na 10 min zapéci do trouby. Mezitím si nachystáme věci na ozdobu. Po zapečení pizzu nazdobíme jako klasickou pizzu : sugo, sýry,... a dáme na dalších 15 min zapéci.
Tento recept pochází z časopisu Gurmán, jenom je trochu upravený.
Vynikající,měla jsem málo sýru,tak do polenty jsem dala 1 vajíčko a sýr jsem nastrouhala pak na náplň.Děkuji za recept,budu dělat častěji :-))))
výborná chuť, stojí za vyzkoušení. Moc mě to překvapilo
Chuťově dobrá, jenom jsem měla asi moc řídkou polentu, protože i po zapečení mi zůstala řídká, takže jsem ji vyjedla rovnou z plechu. :D
Přidat komentář