Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Polentová pizza
Autor: happy.lenulka@
Datum přidání 06.02.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 50 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 l vývaru (může být i z kostky)
  • 1/4 kg instantní polenty
  • 50 g strouhaného sýru výrazné chuti
  • pepř
  • sůl

Na ozdobu:

  • mozzarella, žampiony, rajčata, sušená rajčata, sýr, rajčatové sugo (uvařenou směs z rajčat, cibule, česneku, oregána a dalších bylinek)

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 15,67 g 59,92 g 7,30 g 1 551,43 kJ (371 kcal)
celkově 62,69 g 239,68 g 29,20 g 6 205,73 kJ (1482 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Troubu rozehřejeme na 180°C. Vývar přivedeme k varu. Do vroucího vývaru pomalu vmícháváme polentu. Za stálého míchání vaříme 3 min. Poté odstavíme z ohně a vmícháme nastrouhaný sýr, pepř, sůl. Hotovou polentovou kaši nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a rozetřeme. Takto dáme na 10 min zapéci do trouby. Mezitím si nachystáme věci na ozdobu. Po zapečení pizzu nazdobíme jako klasickou pizzu : sugo, sýry,... a dáme na dalších 15 min zapéci. 

Příběh receptu

Tento recept pochází z časopisu Gurmán, jenom je trochu upravený. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Jana | 16.11.2014 - 18:40
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Jana | 16.11.2014 - 18:38

Vynikající,měla jsem málo sýru,tak do polenty jsem dala 1 vajíčko a sýr jsem nastrouhala pak na náplň.Děkuji za recept,budu dělat častěji :-))))

happy.lenulka@ | 6.02.2011 - 21:01
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

výborná chuť, stojí za vyzkoušení. Moc mě to překvapilo

karel.lebeda@ | 6.02.2011 - 21:01
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Jana | 6.02.2011 - 21:01
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

viraggo@ | 6.02.2011 - 21:01
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

betka | 6.02.2011 - 21:01
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Sunriska | 6.02.2011 - 21:01
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Chuťově dobrá, jenom jsem měla asi moc řídkou polentu, protože i po zapečení mi zůstala řídká, takže jsem ji vyjedla rovnou z plechu. :D

Nejnovější články

16.10. byl SVĚTOVÝ DEN VÝŽIVY

Světový den výživy připomíná právo na kvalitní jídlo pro všechny bez rozdílu.

Monitoring dietární expozice roku 2024

Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ČR ve vztahu k životnímu…

Lyofilizované jahody

Rodiče, sportovce i zájemce o zdravý životní styl by mohl zaujmout test…

Další zajímavé recepty