Autor: | Sunriska |
Datum přidání | 27.03.2014 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 40 min |
Počet porcí: | 3 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Mrkev, celer a květák pokrájíme na drobné kostičky a lehce orestujeme na oleji. Podlejeme vodou a zlehka dusíme. Mezitím v kastrůlku dáme vařit dva hrníčky vody a těsně před varem vsypeme půl hrníčku polenty. Mícháme, dokud nám nevznikne kaše. Pár lžic polentové kaše odebereme stranou a do původní vmícháme podušenou zeleninu, hrášek a kukuřici. Ochutíme kari kořením, solí a pepřem. Vymažeme si pekáček a nejprve naneseme vrstvu zeleniny s polentou, na ní položíme plátky lasagní a takto postupujeme dál, dokud nám nedojde zeleninová směs. Poslední vrstvu lasagní zakrejeme polentou, kterou jsme si odebrali na začátku, posolíme a posypeme sezamovými semínky. Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C dokud nám lasagne nezměknou (20 - 30 minut).
Přidat komentář