Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Pórkové suflé
Autor: neznámý
Datum přidání 18.09.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 50 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: 30 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 350 g pórku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 125 ml zeleninového vývaru
  • 50 g mletých vlašských ořechů
  • 2 vejce
  • 2 lžíce jogurtu
  • 2 lžíce čerstvých nebo 1 lžíce sušených bylinek
  • sůl a pepř

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Pórky nakrájíme nadrobno. Ve woku rozehřejme olej a asi 2-3 min. na něm opékáme pórek. Podlijeme vývarem, přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni asi 5 min.Mleté ořechy + pórek i s vývarem rozmixujeme na kaši. Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky smícháme s jogurtem a bylinkami a směs přidáme do pórkové kaše. Podle chuti osolíme a opepříme.Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně "zabalíme" do pórkové směsi. Zapékací formu nebo malé mističky na sufflé vytřeme olejem, naplníme směsí a postavíme na nahřátý plech. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 35 - 40 min a po vytažení z trouby ihned podáváme.

Tipy na vylepšení

Část pórku lze nahradit kedlubnou, květákem nebo brokolicí.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Bude úspěch nebo rozčarování?

Některé pobuřuje, některé děsí a někdo je velmi spokojený... O čem, že je to…

16.10. byl SVĚTOVÝ DEN VÝŽIVY

Světový den výživy připomíná právo na kvalitní jídlo pro všechny bez rozdílu.

Monitoring dietární expozice roku 2024

Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ČR ve vztahu k životnímu…

Další zajímavé recepty