Autor: | neznámý |
Datum přidání | 18.09.2010 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 50 min |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | 30 Kč |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Bílý jogurt z Valašska
mléčný produkt
Jogurt bílý Boni
Jogurt bílý
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Zeleninový vývar pálivý
Čirý zeleninový vývar. Sterilováno.
Zeleninový vývar
Čirý zeleninový vývar. Sterilováno.
Zeleninový vývar Brodo vegetale
Nasekaná čerstvá zelenina s hustou konzistencí.
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Pórky nakrájíme nadrobno. Ve woku rozehřejme olej a asi 2-3 min. na něm opékáme pórek. Podlijeme vývarem, přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni asi 5 min.Mleté ořechy + pórek i s vývarem rozmixujeme na kaši. Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky smícháme s jogurtem a bylinkami a směs přidáme do pórkové kaše. Podle chuti osolíme a opepříme.Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně "zabalíme" do pórkové směsi. Zapékací formu nebo malé mističky na sufflé vytřeme olejem, naplníme směsí a postavíme na nahřátý plech. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 35 - 40 min a po vytažení z trouby ihned podáváme.
Část pórku lze nahradit kedlubnou, květákem nebo brokolicí.
Přidat komentář