Autor: | Eva |
Datum přidání | 01.03.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
45 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 3 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Rajčata Cherry červená
Kulatá. Jakost I.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 5,97 g | 30,43 g | 3,70 g | 759,34 kJ (181 kcal) |
celkově | 17,92 g | 91,28 g | 11,10 g | 2 278,02 kJ (544 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Na másle zpěníme cibuli, přidáme nakrájený celer a osmahneme. Přidáme rajčata, zalijeme vodou, osolíme a společně podusíme.Když se rajčata rozvaří, polévku rozmixujeme a prolisujeme. V mléce rozmícháme mouku a v polévce povaříme. Z vajíčka a hrubé (kukuřičné) mouky uděláme domácí nudle, které uvaříme zvlášť v osolené vodě a přidáme do hotové polévky. Na konec dáme nakrájenou petrželku, která polévku nádherně provoní..
Tak už jsem dělala podruhé a zase se povedla. Jen jsem nedávala celer a zase jsem dělala z domácích rajčat,dvojnásobné množství a s nudlemi už hotovými, které jsou jako od babičky.
Výborná, jen příště dám více vody, teď jsem dala litr a všem chutnala tak příště udělám z víc vody, aby bylo i na přidání.
Polévku jsem vařila z domácích rajčat, celer a vyzrálá chuť rajčat tomu dali opravdu výtečnou chuť. Moc dobrá kombinace. Domácí nudle jsem dělala z bílé mouky. Polévka je opravdu výtečná.
Přidat komentář