Autor: | Eva |
Datum přidání | 24.04.2012 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
60 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 12 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Uvetta Sultanina
Rozinky, bezlepkové, bio.
Rozinky Suntree
Rozinky, nesířené - sušené ovoce
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Maková nádivka:Umletý mák povaříme s trochou mléka a trochou vody. Ochutíme troškou třtinového cukru /ale nemusí být/ , skořicí, badyánem a ořechy. Nádivka nesmí být řídká.Do mísy dáme mouku a uděláme důlek. Do něho rozdrobíme kvasnice, zalijeme mlékem /15 lžic/. Pak přidáme 2 vejce, citrónovou kůru. Máslo rozehřejeme a umícháme těsto, které pak můžeme zpracovat na vále. Těsto rozdělíme na 6 dílů. Necháme chvíli odpočinout. Pak vyválíme placku, kterou rozdělíme rádýlkem na 8 trojúhelníků. Na širší konec poklademe makovou nádivku a přidáme rozinky /oprané/. Rohlíčky stáčíme od širšího kraje ke špičce. Na plechu necháme chviličku rohlíčky vykynout. Potřeme vejcem a posypeme drobenkou.Pečeme na plechu vyloženým pečícím papírem. Samozřejmě, že můžeme dělat různé nádivky: tvarohovou, povidla, ořechovou.
Přidat komentář