Autor: | Eva |
Datum přidání | 01.03.2011 |
Druh receptu | Oběd, Svačina, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
40 min |
Doba vaření: | 10 min |
Počet porcí: | 8 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Tvarohová náplň:
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Olešnický tvaroh jemný
Olešnický tvaroh jemný. Sušina 23%, tuk 2%.
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Skořice mletá Mikado
Skořice, mletá
Rybízová náplň: Fruktózu smícháme s rybízem a necháme do druhého dne / i déle/. Potom přidáme skořici hřebíčky, citrónovou šťávu a povaříme 2 minuty. Na 1 kg rybízu 300g fruktózy.Tvarohová náplň: Kostku tvarohu ušleháme s mlékem a cukrem.Omelety ovládá každá hospodyňka, proto zde nemusím více popisovat. Rozehřátou pánev potřeme cihličkou včelího vosku a rozlijeme naběračkou hotové těsto. Opečeme z obou stran. Omelety potřeme tvarohovou náplní a do středu poklademe pikantní náplň z červeného rybízu a smotáme.
Váhám, jestli budu ještě dělat tento recept. Rýžovou mouku jsem nesehnala, tak jsem udělala jen z kukuřičné. Jedno vejce mi přišlo málo,tak jsem dala zbylé bílky. A fruktózu ani nevím, kde bych sehnala,tak jsem dala do tvarohu med a do rybízu trošku cukru a ještě to rozmixovala,aby se to dalo pak namazat. No,spíš to bude těmi hodně vejci,chutnalo to fakt spíš jako omeleta, a pro nás lepší s takovou náplní klasické palačinky. Možná to ještě zkusím s tou rýžovou moukou, až koupím a opravu nechám jen jedno vejce, ale takhle už to dělat nebudu. A náplň si poupravím stejně. A taky tu není napsané k poměru jednoho vejce,kolik té mouky celkem, tohle je dost obecně.
Přidat komentář