Autor: | neznámý |
Datum přidání | 17.02.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
15 min |
Doba vaření: | 45 min |
Počet porcí: | 8 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Omáčka:
Pohankové knedlíčky:
Passata - rajčatové pyré
Z toskánských rajčat, BIO.
Passata Mutti di pomodoro
Rajčatové pyré. Pasterováno.
Česnek v oleji s bylinkami
Česnek v oleji s bylinkami. Zpracovaná zelenina jednodruhová.
Cirio Passata Pasírovaná rajčata
Zpracovaná zelenina. Pasterováno.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 13,99 g | 81,17 g | 3,99 g | 1 898,11 kJ (453 kcal) |
celkově | 111,88 g | 649,39 g | 31,90 g | 15 184,89 kJ (3627 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Omáčka: Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku, zaprášíme moukou, přidáme koření, zalijeme vodou a necháme povařit. Vývar přecedíme, přidáme rajčatové pyré, rajčatovou šťávu, bujón, třtinový cukr a přivedeme k varu. Omáčku zahustíme nastrouhaným tvrdým perníkem. Podáváme s neloupanou rýží a s pohankovými knedlíčky.
Pohankové knedlíčky: Pohanku a zrno špaldy umeleme ve strojku na maso. Nadrobno pokrájenou cibulku osmahneme na másle. Všechny suroviny smícháme a tvoříme koule. Do pekáčku nalijeme trochu vody, přidáme plátek másla a pečeme v troubě, dokud se nám nevytvoří lehká kůrčička. Pozor na vypaření vody, hlídáme.
Moc dobré a v kombinaci s těmi pohankovými knedlíčky je to dokonalé.
Přidat komentář