Autor: | neznámý |
Datum přidání | 26.08.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
25 min |
Doba vaření: | 40 min |
Počet porcí: | 6 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Cizrna Horeca
Luštěnina cizrna
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Vegetol gold
Rostlinný jedlý olej jednodruhový
Slunečnicový olej
Rostlinný jedlý olej. Jednodruhový, slunečnicový.
Rajčata Cherry červená
Kulatá. Jakost I.
Nové koření Avokádo
Nové koření celé
Propranou cizrnu namočíme přes noc do vody. V hrnci na slunečnicovém oleji zesklovatíme cibulku, přidáme zcezenou cizrnu, zalijeme horkou vodou a vaříme s bobkovými listy a novým kořením do změknutí. Mezitím si nakrojíme do kříže rajčata a spaříme je horkou vodou. Jakmile je cizrna měkká vyjmeme bobkové listy a nové koření. Zhruba polovinu cizrny z hrnce odejmeme a umixujeme dohladka. Získáme tím skvělé zahušťovadlo. Do hrnce ještě propasírujeme rajčata a trochu osladíme třtinovým cukrem. Minutku povaříme a necháme chvíli odstát, aby se všechno spolu chuťově propojilo.Podáváme s rýží a jako příloha místo masa dobře poslouží klaso jemné.
Kdo by chtěl získat červenější barvu omáčky může ještě vmíchat rajčatový protlak. Místo něho lze umixovat i uvařenou mrkev s trochou řepy a máme další obměnu omáčky. Jestliže potřebujeme omáčku trochu okyselit výtečně se hodí jablečný ocet.
Dělala jsem podle sebe, jen s domácím rajským protlakem, bez rajčat a koření a zahustila cizrnou a jsem ráda, že jsem našla další recept, kde ji lze využít. Moc receptů s cizrnou, co by mi chutnaly, neznám.
Přidat komentář