Autor: | neznámý |
Datum přidání | 27.05.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 60 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Tofu s bylinkami
Sójový sýr s provensálskými bylinkami
Hořčice IL Nutrimento
Hořčice, celá semena. Bezlepková.
Mustard American Style
Hořčice na americký způsob
Pšeničná múka celozrnná špeciál - stredná
Pšeničná mouka celozrnná
Gemüse Bouillon Zeleninový vývar
Zeleninový vývar, bez přídavku droždí, s 10,7% zeleniny
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 8,36 g | 20,37 g | 15,88 g | 1 121,58 kJ (268 kcal) |
celkově | 33,43 g | 81,46 g | 63,52 g | 4 486,33 kJ (1071 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Na másle si osmahneme cibulku, přidáme pokrájenou zeleninu a bobkový list s novým kořením. Vše zalijeme trochou vody a podusíme pod pokličkou. Po malé chvíli zaprášíme moukou a dolijeme vodou, kterou jsme ještě smíchali se sojovou smetanou. Místo sojové smetany můžeme použít sojové mléko nebo smetanu. Dále do hrnce vhodíme zeleninový bujon. Po přivedení omáčky k varu dochutíme hořčicí, citrónovou šťávou, přidáme pár kapek shoyu omáčky a třinový cukr. Hotovou omáčku rozmixujeme do jemného krému.V jiném menším hrnci tofu podlejeme vodou a podusíme pod pokličkou. Zhruba po 13-15 minutách vyjmeme a přendáme na plech. Potřeme olivovým olejem a pokapeme sojovou omáčkou. Pečeme v troubě přibližně 20 minut. Hotové tofu přelijeme omáčkou. Podáváme s rýží.
K omáčce neodmyslitelně patří brusinky a plátek citrónu.
Přidat komentář