Autor: | neznámý |
Datum přidání | 26.12.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | 40 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Zasněžené mandle Bio
Neloupané mandle marinované v luxusní ovocné marinádě ochucené…
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Biotrend Bio citróny
Bio citróny, odrůda: Primofiore, kategorie: 5, jakost: 1
Mandorle Italiane
Přírodní oloupané mandle, bezlepkové, bio.
Skořice mletá Mikado
Skořice, mletá
Brambory důkladně omyjeme, uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle do misky, posypeme pohankovou moukou, přidáme sůl podle chuti a vypracujeme bramborové těsto. Z těsta vyválíme šišku o něco tenčí, než je běžný knedlík. Nakrájíme na 1 cm kolečka. Každé kolečko obalíme v mouce a v ruce vytvarujeme na placičku. Pečeme na máslem vymazaném plechu v předehřáté troubě na 210°C. Asi po 10 minutách placky otočíme a dopečeme.Mezitím co se nám budou placky péct si připravíme švestkovou omáčku s mandlemi. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme na kousky pokrájené sušené švestky, hřebíčky a mandle. Podlijeme vodou a krátce povaříme, necelých 10 minut. Švestkový kompot včetně nálevu vlijeme do mixéru s noži, přidáme povařené sušené švestky, skořici a třtinový cukr. Do vyprázdněného hrnce po švestkách vlijeme rýžovou mouku, kterou jsme rozmíchali v hrníčku s vodou. Za stálého míchání přivedeme k varu, jakmile nám vznikne hustší kaše bez hrudek, přidáme umixované švestky a špetku soli. Omáčku už jenom prohřejeme, nevaříme. Na konci vmícháme šťávu z citrónu.
Přidat komentář