Autor: | neznámý |
Datum přidání | 29.12.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | 45 min |
Počet porcí: | 5 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Cizrna Horeca
Luštěnina cizrna
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Biotrend Bio citróny
Bio citróny, odrůda: Primofiore, kategorie: 5, jakost: 1
Paprika sladká mletá Vitana
Paprika sladká mletá
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 21,91 g | 59,97 g | 10,81 g | 1 809,62 kJ (432 kcal) |
celkově | 109,55 g | 299,85 g | 54,03 g | 9 048,08 kJ (2161 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Cizrnu několikrát propláchneme a namočíme, ideálně přes noc do vody. Druhý den vodu slijeme, zalijeme čerstvou vodou tak, aby byla ponořená. K cizrně pro lepší stravitelnost ještě přidáme saturejku a uvaříme doměkka. V jiném hrnci nebo v hluboké pánvi si rozpustíme trochu másla a přidáme na kolečka pokrájený pórek a jarní cibulku. Asi po 3 minutách přidáme na hrubo nastrouhanou mrkev. Po osmahnutí za stálého míchání poprášíme sladkou paprikou. V hrníčku s vodou si rozmícháme rýžovou mouku. Polovinu uvařené cizrny umixujeme dohladka. Vlijeme do pánve k mrkvi, rozředíme vývarem z cizrny, přisypeme celou cizrnu, zahustíme rýžovou záklechtkou a osolíme. Za stálého míchání prohřejeme. Stáhneme z ohně, jemně dosladíme třtinovým cukrem a okyselíme citrónovou šťávou. Pro zjemnění omáčky ještě vmícháme sojovou omáčku.
Cizrně se někdy říká římský hrách. Je zdrojem vitamínů a minerálních látek, nejvíce však obsahuje železo, hořčík, draslík a vápník. Cizrna také obohatí vaše tělo o vlákninu a posílí váš imunitní systém.
Přidat komentář