Autor: | neznámý |
Datum přidání | 17.05.2013 |
Druh receptu | Oběd, Příloha, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 3 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
BIO Italská sůl česneková
Jedlá česneková sůl - mletá
Sůl himalájská růžová jemná
Sůl himalájská růžová jemná
Zeleninový vývar Brodo vegetale
Nasekaná čerstvá zelenina s hustou konzistencí.
Zeleninový vývar
Čirý zeleninový vývar. Sterilováno.
Zeleninový vývar pálivý
Čirý zeleninový vývar. Sterilováno.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 7,63 g | 17,36 g | 18,27 g | 1 105,69 kJ (264 kcal) |
celkově | 22,89 g | 52,09 g | 54,82 g | 3 317,06 kJ (792 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Na trošce másla osmahneme na drobno pokrájený pórek. V jiném hrnci na sucho opražíme zlehka špaldovou mouku. Jakmile nám zavoní v místnosti, přidáme máslo a uděláme jíšku. K jíšce přilijeme trochu zeleninového vývaru a necháme ji rozpustit. K pórku přilijeme zbytek vývaru, přidáme kmín, 2 špetky muškátového nastrouhaného oříšku, sůl a zahustíme jíškou. Přivedeme k varu a krátce povaříme. Poté přidáme na malé kousky pokrájené žampióny, stáhneme z ohně a přilijeme smetanu. Už nevaříme, necháme jen zhruba čtvrt hodiny odstát. Podáváme například s rýží.
Přidat komentář