Autor: | Sunriska |
Datum přidání | 22.05.2014 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
5 min |
Doba vaření: | 15 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Polentové knedlíčky:
Nejdříve si vyrobíme knedlíčky. V kastrůlku přivedeme k varu 2 hrníčky vody, přidáme půl hrníčku polenty a za míchání vaříme, dokud nám nevznikne hustá kaše (1 - 2 minuty). Poté již bez vaření vmícháme sezamová semínka (nejlépe lehce opražená na suché pánvi - aby se zintenzivnila jejich chuť a vůně). Dále přidáme pokrájenou petrželku a dle chuti kmín, pepř a sůl. Směs řádně promícháme a naplníme ji do formiček na led. Takto dáme ztuhnout na chvilku do ledničky. A nyní si vyrobíme omáčku. V kastrůlku necháme rozehřát trochu kokosového oleje a na něm orestujeme na drobno pokrájenou cibuli. Po chvíli stáhneme z ohně a přidáme sladkou papriku, kterou jen zlehka orestujeme (aby nezhořkla). Zalejeme vroucí vodou (cca 3/4 litru). Přidáme několik lžic kukuřičné mouky na zahuštění a necháme alespoň 10 minut povařit. Dle chuti dosolíme. Knedlíčky vyndáme z ledničky, opatrně vyklepneme do talířů a přelejeme hotovou omáčkou.
Z polenty se dá vykouzlit spoustu zajímavých pokrmů. Tyto chutné a bezlepkové knedlíčky můžete vyrobit k jakýmkoliv omáčkám či zálivkám - velice efektivně a zdravě nahradí klasické houskové či bramborové!
Přidat komentář